Terug kleinschalige evenementen mogelijk vanaf 7 september

    02 september 2020

    NINOVE – In een eerder bericht meldden wij dat evenementen opnieuw kunnen plaatsvinden. De organisatoren moeten een aanvraag en een ‘eventscan’ indienen.

    Vanaf maandag 7 september zijn activiteiten en evenementen terug toegelaten. Het aantal aanwezigen is beperkt tot 400 voor buiten- en 200 voor binnenactiviteiten. Uiteraard gelden de federale en lokale veiligheidsmaatregelen.

    Burgemeester Tania De Jonge: “We zien een zekere stabiliteit in de cijfers voor Ninove. Daardoor kunnen kleinschalige evenementen terug plaatsvinden, indien ze voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Iedereen snakt ernaar om elkaar te ontmoeten en te genieten van een vleugje muziek, cultuur en kunst. We willen dit binnen een veilig kader mogelijk maken en hopen dat kleinschalige evenementen opnieuw voor leven in onze stad zorgen. We houden de evolutie van de cijfers dagelijks in het oog, en kunnen indien nodig altijd terugschroeven.”

    Verplichte eventscan

    Wie vanaf 7 september in Ninove een evenement wil organiseren, dient een aanvraag in bij de dienst evenementen (zie onderaan artikel). Daarbij horen twee documenten.

    • Het formulier ‘evenementenaanvraag’ (zie onderaan artikel). Daarbij moet een inrichtingsplan of -schets van de locatie zitten.
    • De eventscan van de Vlaamse overheid (zie onderaan artikel). Enkel dossiers met een groene score worden aanvaard.

    Corona-richtlijnen

    Na de toelating moeten de organisatoren rekening houden met een aantal richtlijnen.

    • Elke organisator moet een corona-manager aanstellen. Deze kent de algemene corona-maatregelen en de eigen sectorregels en past ze toe. Dat geldt tijdens het evenement, bij de opbouw en de afbraak. Corona-stewards (minstens één per honderd aanwezigen) staan in voor het doen naleven van de corona-richtlijnen.
    • De organisator werkt zoveel mogelijk met reservaties en betalingen op voorhand.
    • Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht om de mond en de neus te bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof. De organisator stelt handgel of ontsmettingsmiddelen ter beschikking.
    • De organisator doet aan crowdmanagement: alle toeschouwers moeten gedurende het evenement zoveel mogelijk zitten. Duidelijke looprichtingen bewaren de veiligheidsafstanden en vermijden dat de mensen elkaar kruisen.
    • Muziek kan, maar dansen blijft verboden.
    • Het evenement moet ten laatste om 1 uur stoppen. Vanaf 00.30 uur mag er geen voedsel- of drankenverkoop meer zijn. Enkel bediening aan de tafel is toegelaten. De tafels moeten minstens 2,5 m van elkaar staan. Sterke drank is verboden als je geen permanente sterke drankvergunning hebt.
    • De diverse sectorprotocollen blijven van kracht (zie onderaan artikel).

    Info: aanvragen via evenementen@ninove.be – info over maatregelen via noodplanning@ninove.beaanvraagformulier evenementeneventscansectorprotocollen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons