• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Testcentrum realiseerde meer dan 1.300 tests op een maand

  20 oktober 2020

  NINOVE – In het testcentrum aan de Onderwijslaan boden zich op een maand tijd 1.304 personen aan om een corona-test te ondergaan. Vooral de laatste week ligt het aantal tests gevoelig hoger.

  In de voormalige politiegebouwen aan de Onderwijslaan, naast het stadhuis, is het testcentrum sinds woensdag 16 september operationeel. Zowel individuele personen als groepen kunnen zich daar laten testen. Dat kan enkel na verwijzing door de huisarts.

  Capaciteit

  Aanvankelijk was voorzien in 1 testruimte met een maximale capaciteit van 24 testen op 2 uur tijd. Maar al vanaf maandag 21 september is een 2de testruimte in gebruik. Inmiddels gebeuren ook testen op zaterdag en zondag.

  Het aantal steeg niet alleen in absolute cijfers. Ook het testgemiddelde per dag nam op die maand tijd toe.

  Periode Daggemiddelde
  16/09 tot 23/09 30
  28/09 tot 04/10 26
  05/10 tot 11/10 46
  12/10 tot 18/10 90

   

  De labo’s sturen de resultaten naar de betrokken huisartsen. Deze informeren hun patiënten en starten de contactopsporing op.

  Info: het testcentrum aan de Onderwijslaan is elke dag open tussen 14 uur en 16 uur.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons