• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Testcentrum voerde al 182 testen uit

  24 september 2020

  NINOVE – Op een week tijd zijn 182 mensen getest op het corona-virus. Vanaf volgend weekend is het centrum ook op zaterdag en zondag open.

  Het corona-testcentrum in het voormalig politiecommissariaat aan de Onderwijslaan is sinds woensdag 16 september operationeel. In die periode zijn 182 testen afgenomen.

  Datum Getest
  16/09 25
  17/09 25
  18/09 28
  21/09 41
  22/09 33
  23/09 30
  Totaal 182

   

  In het centrum gebeuren individuele en groepstesten. Je kunt er niet zomaar binnenwandelen. Als je je niet lekker voelt, neem je eerst contact op met jouw huisarts. Deze kan zelf een test afnemen of een afspraak voor je maken bij het centrum in Ninove. Heeft de arts op basis van je symptomen een groot vermoeden, dat het om corona gaat, dan kan hij je ook rechtstreeks doorsturen naar het triagecentrum in Geraardsbergen.

  De vraag voor een extra testcentrum kwam van de huisartsenkoepel dr. Hemerijckx (Ninove-Geraardsbergen). Het zijn de koepels van zorgverleners, die aan een stad kunnen vragen om een extra centrum te openen. Een gemeente is daar vanuit de overheid niet toe bevoegd.

  Capaciteit

  Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “We kregen de vraag om op te starten met één testruimte voor een capaciteit van 20, maximaal 24 testen op 2 uur tijd. Donderdagavond 17 september vroeg men ons of we konden uitbreiden. Vrijdag 18 september hebben we al gedeeltelijk een tweede testruimte geopend om proef te draaien. Deze is sinds maandag 21 september volledig operationeel.”

  Voorlopig is dit voldoende maar er is nog een uitbreiding mogelijk in uren en testruimtes.

  “De triagepost in Geraardsbergen heeft ook in de weekends ondersteuning nodig. Dus gaan we vanaf dit weekend elke zaterdag en zondag open zijn tussen 14 uur en 16 uur.”

  Van het aantal positieve testen heeft de burgemeester geen kennis. “Het labo stuurt de uitslagen naar de desbetreffende huisarts. Deze informeert uiteraard zijn of haar patiënt en start de contact-opsporing op. Wij krijgen wel de cijfers van Ninove. We kunnen echter niet zien waar deze mensen zijn getest.”

  Info: het testcentrum aan de Onderwijslaan is elke dag open tussen 14 uur en 16 uur.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons