Tiendaagse van geestelijke gezondheid

    27 september 2023

    NINOVE – Het belang van een goede geestelijke gezondheid staat van 1 tot 10 oktober in de kijker.

    Dit initiatief wil het mentaal welbevinden en de psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken en het taboe rond psychische problemen doorbreken. De stad organiseert een aantal activiteiten.

    Muziektheatervoorstelling

    • Mathias Vergels en Manu Huylebroeck brengen met ‘Het komt voor in de beste families’ muziek en verhalen rond onmacht, angst en verdriet als iemand in je omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben.
      Na de voorstelling is er een nabespreking over de impact van psychische problemen op familie en naasten.
    • Datum en plaats: 15 oktober om 15 uur in het cc De Plomblom Ninove. Toegang gratis, inschrijven via activering@ninove.be.

    Studiedag

    • Studiedag voor zorg- en welzijnspartners en over de maatschappelijke veranderingen binnen de geestelijke gezondheid. Ook info over de sociale kaart Geestelijke Gezondheid in eerstelijnszone Dender-Zuid (Ninove-Geraardsbergen).
      Toelichting door Paul Verhaeghe rond ‘Hulpverlening in tijden van onbehagen’, interactieve workshops en netwerkmoment.
    • Datum en plaats: 6 oktober om 9 uur, Arjaan Theater in Geraardsbergen. Gratis voor hulp- en dienstverleners uit regio Ninove/Geraardsbergen; anderen betalen € 12. Inschrijven via Eerstelijnszone Dender-Zuid.

    Vriendschapsbandjes

    • Het Huis van het Kind organiseert een workshop vriendschapsbandjes maken voor kindjes vanaf de tweede kleuterklas.
    • Datum en plaats: 4 oktober van 14 tot 16 uur in het Sociaal Huis.

    Welbevinden

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “Het doel van dit initiatief is om mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. We worden maar al te vaak geconfronteerd met dierbaren, die het zeer moeilijk hebben. De cijfers over de mentale gezondheid van de burgers in ons land zijn ronduit slecht. Daarom organiseert de stad organiseert een aantal activiteiten.”

    Info: Eerstelijnszone Dender-Zuid.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons