Tractoren blijven distributiecentrum Delhaize blokkeren

    31 januari 2024

    NINOVE – De landbouwers houden sinds dinsdagavond 30 januari het distributiecentrum van Delhaize aan de Nederwijk-Oost geblokkeerd met hun tractoren. De toegang tot de andere bedrijven op het Industrieterrein-Beneden is wel vrij gehouden.

    Delhaize is een van de gebeten honden, net als verschillende andere bedrijven en instanties, die de boeren als de oorzaak van hun problemen beschouwen.

    Delhaize

    De werknemers van Delhaize waren dinsdagavond vroeger naar huis gestuurd, maar woensdag zijn de ploegen gewoon aan het werk gegaan. Voor de twee in- en uitgangen van het distributiecentrum aan de Nederwijk-Oost hadden de landbouwers hun tractoren geposteerd om de aan- en afvoer te verhinderen.

    Roel Dekelver (woordvoerder Delhaize) verklaarde aan de VRT, dat de blokkade nog niet meteen voor problemen zou zorgen.

    “In Ninove liggen voornamelijk droge producten en drank, die lang houdbaar zijn. De meeste winkels hebben daarvan wel een grotere voorraad. De klanten zullen daar dus weinig of geen hinder ondervinden. Maar die situatie moet uiteraard niet langer duren dan nodig is. We hopen, dat die blokkade zo snel mogelijk wordt opgeheven. Als ze langer duurt, kunnen bepaalde winkels daarvan wel de impact ondervinden.”

    De tractoren zouden ook donderdag 1 februari nog de toegangen tot het distributiecentrum aan de Nederwijk-Oost blokkeren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons