Bizarre aanrijding stremt trein- en wegverkeer

    16 november 2021

    NINOVE – Een Duitse taxi raakte dinsdagochtend 16 november aan de spooroverweg van de Weggevoerdenstraat een deur kwijt, toen hij werd aangereden door een trein. Er vielen geen gewonden, maar het ongeval veroorzaakte wel veel verkeersellende.

    De omstandigheden van het ongeval zijn merkwaardig.

    Een Duitse taxi (Heilbronn/Baden-Württemberg) stond dinsdagmorgen rond 6.45 uur stil langs de spoorovergang aan de Weggevoerdenstraat. Blijkbaar was een discussie ontstaan tussen de klant en de chauffeur, waarbij het portier bleef openstaan.

    Een trein, net vertrokken uit het station van Ninove richting Geraardsbergen, reed rakelings langs de wagen en rukte de deur van de wagen af. Het treinstel kwam tot stilstand ter hoogte van de spoorovergang aan de Savooistraat.

    Niemand raakte gewond, maar het ongeval zorgde tijdens de ochtendpits wel voor problemen voor het trein- en het wegverkeer.

    De lokale politie van Ninove deed de vaststellingen en ook de brandweer van de zone Zuid-Oost kwam ter plaatse, net als een onderzoeksteam van spoorbeheerder Infrabel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons