Triagecentrum staat klaar in geval van stijgende besmettingen

    26 maart 2020

    NINOVE – Indien het aantal coronabesmettingen zou toenemen, heeft Ninove een triagepunt klaar. Dergelijke triagepunten moeten het coronavirus zoveel mogelijk uit de wachtzaal van de huisartsen houden.

    Als iemand zich ziek voelt, belt hij zijn/haar huisarts, die naar de symptomen zal luisteren. Bij vermoeden van een coronabesmetting, zal de arts de patiënt doorverwijzen naar een triagepunt. In zo’n punt onderzoeken artsen hen in de meest veilige omstandigheden. Zij zullen dan bepalen of iemand al of niet naar het ziekenhuis moet.

    “Er zijn al heel wat triagepunten opgericht voor mogelijke coronapatiënten”, aldus burgemeester Tania De Jonge. “De triageposten voor inwoners van Ninove bevinden zich in Aalst en Geraardsbergen. In Ninove staat een triagepunt stand-by, voor het geval het aantal coronabesmettingen zou stijgen. We kunnen het onmiddellijk inzetten als dat nodig zou zijn.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons