Twee bewoners Klateringen getest – Afdeling preventief in quarantaine

    18 April 2020

    NINOVE – Twee bewoners van het woonzorgcentrum (WZC) vertoonden vrijdag 17 april een aantal symptomen. De eerste testresultaten zijn gelukkig negatief.

    Directeur Steven Sonck van het WZC Klateringen bevestigde ons zaterdagochtend dit nieuws. “Bij twee bewoners zijn inderdaad een aantal symptomen vastgesteld, die zouden kunnen wijzen op een corona-besmetting. We hebben de beide mensen alvast laten testen en preventief de hele afdeling in quarantaine geplaatst. De familie van de bewoners op deze afdeling hebben wij verwittigd van de genomen maatregel.”

    Negatief

    De beide bewoners zijn getest op corona-besmetting. “De eerste resultaten ervan zijn gelukkig negatief. We hopen hiervan tegen de avond een bevestiging te krijgen. Het is telkens onze bedoeling om zo snel mogelijk te handelen bij vermoedens van corona-besmetting. Daarom ook die preventieve quarantaine van de afdeling. Op die manier hopen wij een mogelijke besmetting van de andere bewoners en de zorgwerkers te voorkomen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons