Twee bijzondere veldwachters houden extra oogje in het zeil

    07 februari 2023

    NINOVE – De stad heeft sinds kort twee nieuwe veldwachters in dienst: Giovanni Vansuypeene en Benny De Winter.

    Hun voorganger, Walter Goossens, is inmiddels op pensioen.

    “Wij vonden het eigenlijk niet kunnen, dat in Ninove geen veldwachter meer zou zijn”, vertelt ons Giovanni. “Daarom besloten Benny en ik om die opleiding te volgen. We waren alle twee sterk gemotiveerd en zijn samen gegaan, wat een heel goede beslissing bleek.”

    Taken

    De taken van een bijzondere veldwachter zijn vooral gericht op de handhaving van het natuurbeleid, de jacht en de visserij.

    “Zelf werk ik voor de Ninoofse dienst integrale veiligheid als gemeenschapswacht-vaststeller. Bijkomend kunnen wij voor wat betreft de politiereglementering GAS-vaststellingen doen. Maar dat stopt op een gegeven moment als het gaat over het veldwetboek en de andere wetgeving in verband met de natuur. Waar dus ons paarse uniform van gemeenschapswacht stopt, begint nu het groene uniform van veldwachter.”

    Je kunt de bijzondere veldwachters tegenkomen langs de Dender en visvijvers, in bossen, velden en beemden.

    “Wij kijken toe op de handhaving van bijvoorbeeld de wetgeving op de stroperij. Als officier van de gerechtelijke politie (OGP) kunnen we processen-verbaal maken bij inbreuken.”

    Info: lees ook ‘Walter Goossens, een bijzondere veldwachter’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons