Twee jaar na sluiting nog geen oplossing voor stort langs Elisabethlaan

  16 januari 2022

  NINOVE – Het stadsbestuur zoekt een oplossing voor het gesloten stort aan de Elisabethlaan, nu containerfirma Vindevogel heeft afgehaakt als kandidaat-overnemer.

  De afvalberg aan de Elisabethlaan ligt er al sinds 23 januari 2020 desolaat bij. Toen liet burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) het bedrijf Tim bvba verzegelen.

  Al van in 2017 was die firma het stort blijven uitbaten, ondanks een exploitatieverbod. Een beroep van de eigenaar tegen deze maatregel was op 4 mei 2020 ongegrond verklaard.

  De ondernemingsrechtbank van Dendermonde sprak met ingang van maandag 29 juni 2020 het failliet uit over Tim bvba. De uitbater was ook in beroep gegaan tegen een eerder vonnis, maar is op 19 februari 2021 veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van € 240.000.

  Vindevogel

  Het containerbedrijf Vindevogel uit Oudenaarde wou het afvalverwerkingsbedrijf overnemen. De goedkeuring van de uitbating behoorde tot de bevoegdheid van de provincie. De stad gaf als een van adviserende instanties op 10 mei 2021 een gunstig advies.

  Als Vindevogel een vergunning had gekregen, zou de firma op het eind van 2021 zijn begonnen met de sanering van het terrein. Het restaurant vooraan zou verdwijnen en na de sloop ervan zou het perceel deel uitmaken van de volledige site. La Lorraine zou daar een bijkomende parking kunnen realiseren.

  Het containerbedrijf plande om midden 2022 met de definitieve uitbating te starten.

  Watertoets

  Maar het is bij plannen gebleven. Elke passant kon dagelijks zien, dat er geen schot in de zaak kwam.

  Blijkbaar heeft het containerbedrijf Vindevogel het project ingetrokken; de provincie Oost-Vlaanderen weigerde de ingediende omgevingsvergunning omwille van de negatieve watertoets.

  Onze herhaalde vraag om informatie bij het betrokken bedrijf leverde geen resultaten op.

  We vroegen burgemeester Tania De Jonge om uitleg.

  “De Vlaamse Waterweg had een negatief advies gegeven. De uitvoering van de voorwaarden, opgelegd in het advies, zijn voor de onderneming niet haalbaar. We hadden voor het kerstverlof overleg met de schepenen Coppens, Triest en Vande Winkel. Er komt nog een overleg met het departement Omgeving en de Vlaamse Waterweg om de toekomst van deze site te bespreken.”

  Mogelijkheden

  Dat gaat in de eerste plaats over de opkuis en de sanering van het stort langs de Elisabethlaan.

  “De firma Vindevogel was immers van plan om de site op te kuisen. Anderzijds willen we nagaan welke ontwikkelingen daar in de toekomst mogelijk zijn, gezien de strenge watertoets. Ook een toekomstige investeerder zal de voorwaarden daarvan moeten blijven respecteren. We volgen dit dossier dus verder op, samen met de betrokken schepenen en in overleg met de bevoegde overheden.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons