Tweede podiumwagen voor een zomer vol evenementen

    15 februari 2022

    NINOVE – Met de aankoop van een kleiner exemplaar heeft de uitleendienst nu twee podiumwagens.

    De stad beschikte al lang over een grote podiumwagen.

    “Maar sinds enkele jaren bleek de nood groot aan een tweede”, aldus Ben Schokkaert (dienst cultuur en evenementen). “Zeker in de zomerperiode was de wagen elk weekend besproken en moesten we toch heel wat burgers en verenigingen teleurstellen. Daarom dus de aankoop van een tweede podiumwagen. Deze is kleiner en wendbaarder; we hebben niet altijd behoefte aan een groot exemplaar en nu is er dus de keuze.”

    Vanaf deze zomer zal je hem kunnen ontlenen. “De afgelopen twee jaar was het natuurlijk wat rustig op het vlak van cultuur en evenementen, maar hopelijk zijn we op de goede weg en groeit terug de interesse.”

    Subsidies

    De nieuwe podiumwagen kostte € 31.641, alles inbegrepen.

    “Dat is betaald vanuit de subsidies, die steden en gemeenten van het Vlaams noodfonds ontvingen om tijdens de corona-pandemie het verenigingsleven te ondersteunen. Ninove kreeg in 2020 € 460.683,79 toegewezen. Een groot deel daarvan ging na een bevraging naar de Ninoofse sport-, jeugd-, senioren-, vrijetijds- en cultuurverenigingen. Een ander bedrag is verdeeld onder de carnavalsverenigingen. Er was ook een som voorzien voor de buurthuizen en de aankoop van deze tweede podiumwagen.”

    En nu dus duimen voor een goedgevulde evenementenzomer.

    Info: uitleendienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons