Uilskuikens geringd in Eichem

    27 juni 2021

    EICHEM – In de Sint-Martinuskerk zijn zaterdag 26 juni een aantal kerkuilenjongen geringd door medewerkers van Natuurpunt en de Kerkuilenwerkgroep.

    Alle 13 kerken in Ninove zijn de afgelopen weken gecontroleerd op de aanwezigheid van kerkuilen en vleermuizen.

    Vorige zaterdag ontdekten de Natuurpunters op de Sint-Martinuskerk van Eichem een kerkuilenpaar met twee jongen. Het dorp blijkt een goede biotoop voor kerkuilen. Een paar honderd meter verderop nestelt bij particulieren nog een koppel.

    De uilskuikens in de kerk zijn zaterdag 26 juni geringd. Een medewerker van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen kweet zich voortreffelijk van deze delicate taak. In totaal kregen die dag 7 kerkuilenjongen op 3 diverse locaties een merkring om de poten.

    Ninofmedia was getuige van dit intiem moment. We spraken met Joost Mertens en Joachim De Maeseneer van Natuurpunt en met Johan Lefebvre van de Kerkuilenwerkgroep.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons