Uitbreiding subsidies voor seniorenverenigingen en sociale initiatieven

    02 februari 2023

    NINOVE –De subsidies breiden vanaf 1 februari uit met een extra motiveringssubsidie voor verenigingen en een voor sociale initiatieven.

    Het bestaande subsidiereglement voor senioren- en welzijnsverenigingen ondersteunde in hoofdzaak de basiswerking van de verenigingen. Het dekte vooral hun administratieve kosten. Via een bijkomende motiveringssubsidie wil de stad de verenigingen extra belonen als ze met bepaalde doelgroepen werken, samenwerken met andere verenigingen, werken met de Uitpas of vernieuwende initiatieven organiseren.

    Sociale initiatieven

    Er is ook een subsidie voor sociale initiatieven toegevoegd. Burgers, die minstens tweemaandelijks buurtgerichte initiatieven of activiteiten organiseren en verschillende doelgroepen samenbrengen, kunnen een subsidie aanvragen voor een sociaal initiatief.

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “Via allerlei activiteiten brengen onze verenigingen mensen samen en stimuleren ze op het welzijn van onze burgers. Ik heb ervoor geijverd en vind het een logische keuze, dat we hiervoor binnen het stadsbudget meer geld vrijmaken. Daarnaast kunnen we voor het eerst ook buurtinitiatieven subsidiëren, die de buurtbewoners verbinden en het samenleven in hun buurt verbeteren.”

    Praktisch

    Er wordt gewerkt met een puntensysteem en een verdeelsleutel.

    Senioren- en welzijnsverenigingen of burgers met zin voor initiatief kunnen via de website van het Sociaal Huis kijken of ze in aanmerking komen en hun aanvraag indienen.

    Je kan geen subsidies voor hetzelfde doel ontvangen via andere reglementen van de stad.

    Info: Sociaal Huis subsidies.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons