Valérie vraagt aandacht voor zwerfvuil rond de Dender, van bron tot monding

  30 augustus 2020

  DENDER – Valérie de Groote trok zaterdag 29 augustus haar wandelschoenen aan voor het goede doe: aandacht voor het zwerfvuil in en rond de Dender.

  Valérie de Groote wandelt langs de Dender: van het begin in Ath tot aan de monding in Dendermonde, bijna 67 km. Om 4 uur ’s morgens is ze haar actie starten op de grote markt in Ath. Rond 19.30 uur komt ze aan in Dendermonde

  Valérie is ingenieur energie en een fervente wandelaar. Ze nam eerder met succes driemaal deel aan de dodentocht en zamelde fondsen in voor onder andere ‘Hand in hand tegen Reuma’ en ‘World Cleanup Day Belgium’.

  Als vrijwilligster was ze binnen JCI (Junior Chamber International) in 2017 en 2018 mee verantwoordelijk voor de organisatie van World Cleanup Day in België. Door haar engagement raakte ook haar broer Thomas begeesterd.
  Hij ging nog een stap verder: in 2018 startte hij met de ‘vzw River Cleanup’. Deze organiseert opruimacties en investeert ook in technologieën, die plastic uit rivieren vissen. Dat gebeurt in België en in meer dan 20 landen wereldwijd.

  Plastic soep

  Valérie wil met haar ‘Dender Walk’ sponsoring ophalen ten voordele van de vzw van haar broer. Tegelijk wil de ingeweken Aalsterse aandacht vragen voor de zwerfvuilproblematiek in en rond onze rivieren.

  “Zelfs na twee edities van de ‘World Cleanup Day’, na jarenlange inspanningen van zwerfvuiljagers en van Mooimakers, blijft zwerfvuil een probleem. Met name zwerfvuil in en rond rivieren. Dat gaat zo mee naar zee en draagt bij aan de plastiek soep in onze zeeën en oceanen. Elk jaar 8 miljard kilogram.”

  Lions Club Aalst en verschillende privésponsors deden al een duit in het zakje. Vandaag staat de teller op € 1.305 of € 19 per gewandelde km.
  Bij € 25 per km zal Valérie de tocht nadien opnieuw afleggen en over het hele traject zwerfvuil opruimen. Ze mikt erop om daarmee klaar te zijn tegen World Cleanup Day op 19 september 2020.

  Info: Dender WalkRiver Cleanup

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons