Van BIN Park naar BIN Rechteroever

    24 oktober 2022

    NINOVE – Vijf jaar na de eerste oprichting, breidt het buurtinformatienetwerk (BIN) Park uit en verandert het in de meer passende naam BIN Rechteroever.

    Een van de eerste buurtinformatienetwerken (BIN), die in 2017 zijn opgestart, was het BIN Park. De focus lag op de wijk aan het stadspark, vandaar de toen toepasselijke benaming.

    Uitbreidingen

    Tijdens die afgelopen vijf jaar is wel een en ander gewijzigd. In 2018 is het netwerk uitgebreid met een deel van de Burchtdam, de Denderkaai en de Vaartweg. Nu worden ook de Leopoldlaan tot aan de Dender, de volledige Burchtdam, de Désiré de Bodtkaai en de Fabrieksstraat opgenomen.

    Aangezien de Brusselsesteenweg al behoort tot het BIN Meerbeke 1, neemt dit ook de Achturenwijk en de Denderstraat op.

    Recheroever

    Het buurtinformatienetwerk is vanaf nu gespreid over de volgende straten: Leopoldlaan, Pollarestraat, Parklaan, Kluisweg, Arbeidstraat, Vredelaan, Nijverheidslaan, Vooruitgangstraat, Vrijheidstraat, Denderkaai, L. Moeremansplein, Burchtdam, Vaartweg, Désiré de Bodtkaai en Fabrieksstraat.

    Op die manier is in het centrum de hele rechteroever opgenomen. Hierdoor dekt de naam BIN-Park de lading niet meer en is gekozen voor de naamsverandering naar BIN Rechteroever.

    Inmiddels is Hubert Simoens aangesteld tot co-coördinator om de coördinator Tom Ooms bij te staan en het werk te verdelen. In de loop van de komende weken heeft een bedeling plaats van informatieve folders.

    Info: BIN-coördinator Tom Ooms, tom.ooms62@telenet.be.

    MLI

    BIN Rechteroever: Leopoldlaan, Pollarestraat, Parklaan, Kluisweg, Arbeidstraat, Vredelaan, Nijverheidslaan, Vooruitgangstraat, Vrijheidstraat, Denderkaai, L. Moeremansplein, Burchtdam, Vaartweg, Désiré de Bodtkaai en Fabrieksstraat.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons