Van kapel naar eengezinswoning

    24 mei 2020

    VOORDE – De kapel van Onze-Lieve-Vrouw ten Beukenboom krijgt een herbestemming tot eengezinswoning. Eigenaar Tom Callebaut mikt op de zomer van 2021 om er te kunnen wonen.

    Na een grondige interne verbouwing, met respect voor het oorspronkelijke gebouw, zal de kapel wellicht volgend jaar bewoond zijn. Dat hoopt Tom tenminste, al is de omvorming toch geen evidentie.

    “Dit is een beschermd gebouw, we wisten dus op voorhand van de beperkingen. Het buitenzicht moet behouden blijven en binnenin werken we met een staalconstructie voor de inrichting van de woning. We kijken wat kan en doen zoveel mogelijk zelf.”

    Rustig wonen zal het zeker zijn. Buiten een wandelaar af en toe en de langsrijdende boeren, die werken op de regelmaat van de seizoenen, komt hier anders niemand langs.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons