Vanaf 16 juni geen algemene mondmaskerplicht meer in Ninove

    14 juni 2021

    NINOVE – De veiligheidscel van de stad besliste om vanaf woensdag 16 juni 2021 de algemene mondmaskerplicht op haar grondgebied op te heffen.

    De vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid en de ziekenhuisopnames door corona blijven dalen.

    Graadmeter

    Met het mooie weer, de vele terrassen en de eerste match van de Rode Duivels was het afgelopen weekend een goeie graadmeter om te bekijken of de coronamaatregelen nog altijd werden opgevolgd.

    Tot grote tevredenheid van burgemeester en de lokale politie hielden zowel de horeca-uitbaters als de bezoekers zich nog steeds heel erg goed aan de afspraken.

    Verantwoordelijkheid

    Daarom heft de stad de algemene mondmaskerplicht op haar grondgebied op vanaf woensdag 16 juni.

    Iedereen moet wel de noodzakelijke verantwoordelijkheidszin blijven aan de dag leggen en het mondmasker dragen op drukke plaatsen, waar de afstand van 1,5 meter niet is gegarandeerd.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “De cijfers in onze stad zijn zeer goed, het aantal besmettingen per dag is gevoelig gedaald. Een signaal, dat iedereen zijn uiterste best deed en doet om de maatregelen na te leven. Ook de horecazaken houden zich aan de maatregelen. Dat verdient heel wat waardering, want er zijn nog steeds beperkingen waaraan men zich moet houden. We gaan alvast een hele mooie zomer tegemoet met heel wat evenementen, uiteraard corona-veilig.”

    De federale regels blijven wel nog steeds van kracht.

    Info: federale regels mondmaskers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons