Vandaag is Internationale dag tegen homo- en transfobie

    17 mei 2023

    NINOVE – 17 mei is Internationale dag tegen homo- en transfobie. De stad hangt de regenboogvlag uit, scholen en jeugdbewegingen stappen in de PAARS-campagne.

    De regenboogvlag hangt uit aan het stadhuis, het Sociaal Huis en het oud stadhuis, als teken van solidariteit. In de bib vind je een themastand met nuttige en inclusieve boeken en informatie.

    Paars

    Wel Jong, een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving, startte naar aanleiding van de Internationale dag tegen homo- en transfobie de PAARS-campagne. Ze roepen iedereen op om op school en in het jeugdwerk op 17 mei paars te dragen en zo te tonen dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn. De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert kracht en moed die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent.

    Jeugd

    De stad ondersteunt de campagne en deed een oproep naar alle Ninoofse scholen en jeugdbewegingen om deel te nemen. De deelnemers krijgen via de stad een educatief pakket en promomateriaal toegestuurd: Middenschool Ninove, Go Atheneum, Hartencollege Onderwijslaan, Hartencollege Weggevoerdenstraat en KSA Sint-Goedele.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons