Veertiende Ninoofs buurtinformatienetwerk in Neigem

    05 december 2020

    NEIGEM – Het veertiende buurtinformatienetwerk (BIN) is een initiatief van de inwoners van Neigem. Het moet de veiligheid en de samenwerking tussen de burgers, de politie en de overheid bevorderen.

    Een BIN is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt: een wijk, gehucht of deelgemeente. Het zijn de buurtbewoners zelf, die daartoe het initiatief nemen.

    Als de politie een melding ontvangt, die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk. Door een dergelijk BIN-bericht kon een inwoner uit Appelterre-Eichem vorig jaar een oplichter identificeren.

    Er zijn op Ninoofs grondgebied momenteel BIN’s actief in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Ninove, Okegem en Pollare. En nu ook in Neigem.

    Veiligheid

    Freddy Segers is coördinator in Neigem: “Ik had gelezen dat hier nog geen BIN bestond, dus vroeg ik wat informatie op bij de stad. Ik vind een BIN in Neigem belangrijk voor de veiligheid van de buurt. Anderzijds is de BIN een fijn initiatief om contacten te hebben, die zorgen voor een sociale controle. Ik heb uiteindelijk een team samengesteld van een 12-tal enthousiaste buurtbewoners.”

    Samenwerking

    Burgemeester Tania De Jonge is verheugd met de komst van een nieuw BIN. “Het zorgt dat de burger alert is. Daarbij biedt het een enorme ondersteuning aan de politie om gericht te kunnen werken op bepaalde fenomenen. Het is een wisselwerking tussen de burgers, de politie en de overheid om het veiligheidsgevoel te versterken. We werken ook aan sensibilisering over alle aspecten van het veiligheidsbeleid. We kunnen dit enkel goed doen dankzij de goede samenwerking met de BIN-coördinatoren en de politie.”

    Info: BIN’s in Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons