Verdachte dodelijke vechtpartij blijft aangehouden

    08 augustus 2023

    NINOVE – Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt, dat de verdachte van de vechtpartij, waarbij Nico De Groote is omgekomen, blijft aangehouden. De uitvaart van Nico heeft zaterdag 12 augustus plaats.

    Aan het koopcentrum Ninovita langs de Albertlaan raakten woensdag 2 augustus de verdachte G.F. en Nico De Groote betrokken in een zware vechtpartij. Daarbij kreeg Nico zware klappen op zijn hoofd. Hij is in levensgevaar afgevoerd naar het ASZ in Aalst, waar hij zaterdag 5 augustus aan zijn verwondingen is overleden.

    Verdachte

    G.F. was eerst op de vlucht geslagen, maar vrijwel meteen na de fatale vechtpartij aangehouden. Hij bleek op het moment van de feiten onder invloed te zijn. Hij was voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om de man aan te houden.

    De rechter heeft dinsdag 8 augustus zijn aanhouding verlengd. Over de oorzaak en de omstandigheden van de vechtpartij blijft nog veel onduidelijkheid bestaan.

    Begrafenis

    De begrafenis van Nico De Groote heeft zaterdag 12 augustus om 10 uur plaats in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk (Abdijkerk) van Ninove. Na de uitvaart volgt de asverstrooiing op de stedelijke begraafplaats.

    We geven de rouwbrief van Nico mee als bijlagen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons