Verdriet en troost hebben een plek in de stad

    27 augustus 2021

    NINOVE – De lokale afdeling van Ferm huldigde donderdag 26 augustus de troostplek in aan de inkom van het woon-zorgcentrum (WZC) Klateringen. Het is een plek om verdriet en troost samen te brengen.

    Voorheen zochten mensen vaak kerken, kapellen of begraafplaatsen op om hun verdriet een plek te geven en er troost uit te putten. Maar blijkbaar is er behoefte aan meer, zeker met de corona-periode, die we al een hele tijd beleven.

    Planttroost

    De vrouwenorganisatie Ferm (voorheen KVLV) legde daarom met steun van de stad vorig jaar een nieuwe troostplek aan: ‘Planttroost’.

    “De plek hier aan het WZC Klateringen is niet toevallig gekozen”, vertelde ons Ferm-voorzitster Jaklien Bury. “We hebben hier voorheen al contacten gehad met de bewoners, zagen gelukkige gezichten, maar ook verdriet.”

    Troost is ook jezelf eens vanuit een ander perspectief bekijken.

    De vraag om hier een troostplek in te richten, viel in goede aarde bij schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) en burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). Beiden vinden het belangrijk, dat in de stad een plaats is, waar iedereen terecht kan met verdriet en het zoeken naar steun en troost.

    De inhuldiging gebeurde donderdagavond na de troostwandeling. Deze start aan het oorlogsmonument op het Kerkplein. Onderweg kom je op verschillende locaties gedichten over troost tegen.

    Info: Ferm Ninove

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons