Aalstersesteenweg terug open voor alle verkeer vanaf 30 november

    28 november 2020

    NINOVE – De werken aan het nieuwe kruispunt op de Aalstersesteenweg/N405 zijn zo goed als voltooid. In totaal is zo’n 200 meter weg heraangelegd.

    Vanaf maandagavond 30 november zal de Aalstersesteenweg weer vlot berijdbaar zijn in de beide richtingen.

    Dankzij het snelle werk van aannemer Vindevogel en geholpen door het relatief droge herfstweer, zijn deze werken vlot en binnen de vooropgestelde timing verlopen.

    Afgelopen week zijn de vrijliggende fietspaden gerealiseerd en de nieuwe afwateringsgrachten geprofileerd. Momenteel legt de aannemer de laatste hand aan de afwerking en het plaatsen van de signalisatie. De Aalstersesteenweg zal opnieuw toegankelijk zijn voor alle verkeer in de vooravond op maandag 30 november.

    Veilig verkeer

    De werken moeten vlot en veilig verkeer mogelijk maken voor zowel (vracht)wagens als fietsers en voetgangers.

    Vanuit de richting kruispunt Den Doorn is een afzonderlijke afslagstrook aangelegd voor het verkeer naar het bedrijventerrein. De weg moest daarom worden verbreed, wat ook de vernieuwing van enkele verlichtingspalen met zich meebracht. Door de lange levertermijn is de plaatsing ervan pas in het voorjaar van 2021 voorzien. Om de veiligheid te garanderen, komt er tijdelijke verlichting.

    Het snelheidsregime zal ter hoogte van deze strook tijdelijk verlaagd worden tot 50 km/u.

    Tenslotte zullen verkeerslichten op het nieuwe kruispunt de kruisende bewegingen, vooral voor fietsers en voetgangers, veilig laten verlopen.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck / Solva

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons