Aanleg en vernieuwing voetpaden in deelgemeenten en centrum

    28 februari 2022

    NINOVE – Op verschillende plaatsen worden nieuwe voetpaden aangelegd of bestaande voetpaden vernieuwd. Als eerste komen Aspelare, Appelterre-Eichem en Denderwindeke aan de beurt, later dit jaar volgt het stadscentrum.

    De stad gaf opdracht tot de aanleg of het herstel van voetpaden op verschillende locaties.

    Deelgemeenten

    In het Sint-Amandusstraatje (Aspelare) en een deel van de Gezellestraat (Appelterre-Eichem) gebeuren herstellingen aan de voetpaden.

    De Kruisveldstraat (Denderwindeke) krijgt langs de kant van de stedelijke basisschool een nieuw voetpad. Schepen voor openbare werken Wouter Vande Winkel (Samen): “Hier is enkel een voetpad ter hoogte van de school zelf. Met de uitbreiding van het voetpad over de hele lengte van de Kruisveldstraat verbeteren we dus het comfort en de veiligheid voor de voetgangers.”

    Preulegem

    De komende maanden gebeuren herstellingen in Ninove aan delen van de Dekenijstraat, de Onderwijslaan en de Pamelstraat.

    Het grootste project is de volledige vernieuwing van de voetpaden op Preulegem.

    “De voetpaden daar zijn sterk verouderd, dus was een volledige vernieuwing aangewezen. Die vernieuwingsoperatie laat nog even op zich wachten omdat de nutsmaatschappijen daar hun netwerk willen aanpassen. Maar de werken zullen ook daar nog in 2022 zijn afgerond.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons