Aanleg nieuwe fietspaden langs deel N8

    15 september 2022

    LIERDE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf donderdag 15 september de fietspaden langs de beide zijden van de Steenweg (N8) in Lierde, over een afstand van ongeveer 1 km.

    “We willen zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen”, aldus Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). “Daarom investeren we voortdurend in de kwaliteit van onze fietspaden. Met dergelijke ingrepen zorgen we voor een directe en voelbare verbetering van het comfort op onze fietspaden en willen we het fietsgebruik in Vlaanderen stimuleren.”

    N8

    In Lierde vervangt de aannemer de fietspaden in klinkers langs de beide zijden van de gewestweg (N8): vanaf de Kleinendries tot net voorbij de Schoolstraat/Roeskouter. De fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag voor meer rijcomfort en een verbreding waar mogelijk

    De werken starten op 15 september en duren tot eind oktober 2022.

    Verkeer

    • De voetgangers kunnen langs de werfzone passeren.
    • Fietsers rijden om via de Kleinendries, de Caudenberg en de Eikenmolen.
    • Het gemotoriseerd verkeer richting Ninove kan altijd langs de werfzone rijden.
    • Het verkeer richting Brakel rijdt om via de Gentweg (N42) en de Assestraat/Luiveld/Gaverland/Smissenhoek/Ten Eede/Faliestraat/Brakelstraat/Kasteeldreef/Molenberg/Moriaanstraat/Watermolenstraat (N462).
    • Ook het openbaar vervoer volgt deze wegomleggingen.

    Info: AWV Lierde.

    MLI

    Foto:Google

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons