Aanleg shop&go-parking Weggevoerdenstraat eindelijk gestart

    19 februari 2022

    NINOVE – De 12 shop&go-parkeerplaatsen krijgen stilaan vorm op de parkeerstrook langs de Weggevoerdenstraat. Het dossier is dus na ongeveer drie jaar eindelijk in uitvoering.

    Op zich zijn de werken niet echt ingrijpend en gaat de grindparking er niet wezenlijk anders uitzien.

    “We plaatsen de consoles voor de sensoren: 12 voor evenveel shop&go-parkeerplaatsen langs de kant van de handelszaken”, legt schepen voor pakeerbeleid Alain Triest (Open VLD) ons uit.

    Vertraging

    Het dossier sleept inmiddels al een goeie 3 jaar aan.

    “Veel te lang inderdaad”, geeft de schepen toe. “Ik wil me niet verschuilen achter de corona-pandemie, maar er is toch wel een samenloop van omstandigheden geweest. De personeelsbezetting op onze diensten is ronduit catastrofaal, al doen onze mensen hun uiterste best om de toevloed aan dossiers te verwerken. We moeten dus externe expertise inschakelen. Als die mensen zich moeten inwerken, levert dat vertraging op en blijven sommige dossiers dan langer liggen.”

    Ook het materiaal zelf zorgde voor vertraging.

    “Voor de shop&go-sensoren zijn we afhankelijk van derden. De levering van deze sensoren liep achterop, zoals dat blijkbaar bij heel veel firma’s al een tijd het geval is. Dat alles zorgde voor die aanzienlijke vertraging.”

    Graanmarkt

    Omwille van die bovengenoemde elementen, durft de schepen ook geen uitspraak doen over wanneer de parkeerplaatsen effectief zullen gereed zijn.

    “Ik ben voorzichtiger geworden. In deze en andere dossiers zijn al zoveel vertragingselementen opgedoken. Eigenlijk vormt de shop&go-zone in de Weggevoerdenstraat een onderdeel van het globale plan ten tijde van mijn voorganger Michel Casteur. Zo komt er op korte termijn nog een rij shop&go-plaatsen bij op de Graanmarkt. Daar was eerst nog een probleem over de afbakening ervan, maar dat is inmiddels van de baan.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons