Afwerkingsfase werken Brakelsesteenweg start maandag 16 mei

    13 mei 2022

    OUTER – De grootschalige wegenwerken aan de Brakelsesteenweg (N8) gaan maandag de afwerkingsfase in. Dan starten de asfalteringswerken.

    “Volgens de huidige planning zullen de werken klaar zijn tegen 1 juni”, zegde ons Jef Schoenmaekers (persverantwoordelijke Agentschap Wegen & Verkeer Oost-Vlaanderen). “Een belangrijk voorbehoud is wel het weer. De asfalteringswerken zijn erg gevoelig aan regen en koude. Dus bij slecht weer kan de planning nog schuiven. Indien het weer van de afgelopen weken aanhoudt, zullen we in de week van 30 mei de weg definitief kunnen openstellen.’

    Planning

    • Vrijdag 13 mei wordt de laatste laag fundering aangelegd in de zone tussen de Dierenkliniek en de Tabakslaan.
    • Op 16 en 17 mei worden de onderlagen asfalt van de rijweg (en het aanliggend fietspad) aangelegd tussen Dierenkliniek en de Tabakslaan.
    • Van 18 tot 23 mei volgen de fietspaden. Deze werken worden uitgevoerd in fasen.
      – 18/05: aanleg onderlaag van het fietspad vanaf de Aardeweg tot de dierenkliniek Anicura De Molenhoek, de kant van de even huisnummers.
      – 19/05: aanleg onderlaag van het fietspad vanaf de dierenkliniek Anicura De Molenhoek tot de Aardeweg, de kant van de oneven huisnummers.
      – 20/05: aanleg toplaag van het fietspad vanaf de Aardeweg tot de dierenkliniek Anicura De Molenhoek, de kant van de even huisnummers.
      – 23/05: aanleg toplaag van het fietspad vanaf de dierenkliniek Anicura De Molenhoek tot de Aardeweg, de kant van de oneven huisnummers.
    • Dinsdag 24 mei wordt ter hoogte van de keerpunten plaatselijk de toplaag asfalt van de rijweg aangelegd, meer bepaald de afslagstroken en draaicirkels van de keerpunten.
    • Woensdag 25 mei legt de aannemer de toplaag van de rijweg aan.
    • De weg wordt van woensdag 25 op donderdag 26 mei opengesteld voor plaatselijk verkeer. Er blijft een knip behouden ter hoogte van de dierenkliniek om de resterende werken in de week van 30 mei te kunnen uitvoeren.

    Verkeerssituatie

    De asfaltering zal voor gewijzigde verkeerssituaties zorgen, waarbij de weg tijdelijk is afgesloten (nu voorzien op 25 mei) of verkeer slechts in één richting mogelijk is (18-24 mei).

    Ook opritten van woningen en handelaars zullen tijdens deze werken enkele dagen moeilijk of niet bereikbaar zijn. De bewoners worden hiervan uiteraard op de hoogte gebracht.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons