Asfalteringswerken gestart in verschillende straten

    21 januari 2022

    NINOVE – Een aannemer is in opdracht van de stad gestart met asfalteringswerken in het centrum en de deelgemeenten.

    De meest problematische zones komen eerst aan bod. Het stadsbestuur hoopt in de toekomst meer te kunnen investeren in de opfrissing van het wegennetwerk.

    Prioritair

    Schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen): “In de binnenstad krijgen de Burchtstraat, de Désiré De Bodtkaai en de Weggevoerdenstraat een nieuwe toplaag omwille van de slechte staat van het wegdek. In de deelgemeenten worden onder andere Klein Brabant (Meerbeke), de Heghestraat (Aspelare) en de verkeersdrempels in de Heirebaan (Denderwindeke) aangepakt.”

    Rendestede (Denderwindeke) staat ook op de planning.

    “De Watergroep vernieuwt daar de waterleiding. Door onderhandelingen van de stad en omdat we ons contract over asfalteringswerken ter beschikking konden stellen, zal het hele wegdek daar een nieuwe asfaltlaag krijgen.”

    Extra investeringen

    Vande Winkel hoopt in de toekomst meer te kunnen investeren in de noodzakelijke opfrissing van het gemeentelijk wegennetwerk.

    “Momenteel starten we 12 extra dossiers op, zoals de Oude Kaai in het centrum en Kerkveld in Denderwindeke. We hopen door een betere bezetting van de dienst openbare werken nog meer investeringen te kunnen doen.”

    Lijst

    Deze werken zijn momenteel in uitvoering.

    • Aspelare: Heghestraat
    • Denderwindeke: Heirebaan (2 plateau’s), Molenstraat/Rendestede, Volckaert
    • Meerbeke: Klein-Brabant
    • Nederhasselt: Keylandstraat
    • Ninove: Dendermeersen, Désiré De Bodtkaai, Burchtstraat, Weggevoerdenstraat (deel ter hoogte van plateau Hartencollege), Lindendreef
    • Outer: Frankenstraat, Roelandersweg, Kloosterweg

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons