Asverschuivingen op de Aardeweg verdwijnen

    14 december 2021

    NINOVE/OUTER – Na een langdurig en grondig debat, waren alle gemeenteraadsleden het maandagnacht 13 december met Michel Casteur (Open VLD) eens: de asverschuivingen op de Aardeweg moeten zo snel als mogelijk weg. Nadien moeten nieuwe maatregelen er de verkeersveiligheid helpen verhogen.

    We hadden vorige week al argumenten voor en tegen laten aan bod komen in verband met die asverschuivingen op de Aardeweg. Voor de tegenstanders zorgen deze niet voor meer veiligheid, integendeel. Voorstanders beweren van wel en wijzen ook naar de bescherming van de fietsers.

    Voorstel

    Op de gemeenteraad ging Michel Casteur (Open VLD) resoluut voor het wegnemen ervan, wat volgens hem snel kon gebeuren. Ze veroorzaken meer ellende dan goed. Dat ze de fietsers zouden beschermen vond hij een lachertje: enkel over een beperkte afstand van 3,5 m aan de asverschuivingen zelf zou dit eventueel het geval zijn, op een totale straatlengte van 1 km.

    Doorheen het diepgaande debat, dat daarop volgde, wou de ereburgemeester en voormalige schepen van mobiliteit van geen wijken weten; hij drong aan op de stemming over zijn voorstel.

    Debat

    Aanvankelijk bood schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) nog weerwerk, gesecondeerd door Wassim Hassine (Samen).

    Maar hij kreeg vanuit alle hoeken tegenwind en de toon was unisono: die asverschuivingen moeten weg. Dat was duidelijk voor Hedwig Steenhout (Forza Ninove), Dirk Verdoodt (Forza Ninove), Lieven Meert (Samen), schepen Alain Triest (Open VLD), burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), schepen Veerle Cosyns (Samen), Stijn Vander Elst (Open VLD), Renaat Raes (Forza Ninove) en schepen Henri Evenepoel (Open VLD).

    Tegen zoveel overmacht vanuit alle partijen was Vande Winkel niet opgewassen en dus haalde hij bakzeil.

    Weg

    De gemeenteraad ging uiteindelijk unaniem akkoord met het voorstel van Michel Casteur, aangevuld met een suggestie van Stijn Vander Elst: “De verkeersremmers in de Aardeweg worden zo snel mogelijk verwijderd om het verkeer vlot te laten verlopen. Er wordt een bijkomend advies gevraagd bij de verkeerscommissie over alternatieve maatregelen in functie van de verkeersveiligheid.”

    Misschien kan de verkeerscommissie eens gaan gluren bij de buren in Oetingen. In de bebouwde kom van de Lenniksestraat en de Kerkstraat is al een tijd geleden trajectcontrole ingevoerd.

    Info: we geven hierbij het volledige debat over dit agendapunt integraal weer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons