Bevingen kreunt onder succes van Neigembos

    13 mei 2021

    NEIGEM – De corona-beperkingen en de jaarlijks toenemende hyacintendrang lokten grote drommen wandelaars naar het Neigembos. Anja Beeckman (Samen) vroeg tijdens de gemeenteraad van 24 april j.l. aandacht voor de parkeerdruk, die een degelijke toestroom teweegbrengt in de omgeving van het bos.

    “Het wandelseizoen is terug van nooit weggeweest en in het Neigembos is het dan ook heel druk”, aldus het raadslid. Vooral de parkeerdruk is voor de bewoners van Bevingen heel hoog. Vaak is er geen doorkomen aan en zijn de veiligheid en bereikbaarheid door veiligheidsdiensten niet gegarandeerd.

    Voorstel

    “Daarom mijn vraag om in Bevingen te zorgen voor een parkeerverbod (minstens langs één kant) in het weekend en de kortere schoolvakanties. Vanop de Halsesteenweg kan ook worden aangeduid, dat wandelaars kunnen parkeren aan de kerk van Neigem, eventueel aan de school in de Pastorijstraat.”

    De stad maakt regelmatig reclame voor het Neigembos via de sociale mediakanalen. “Kan ze hierbij ook aanbevelen om zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve vervoerswijzen. De stad kan hieraan ook haar campagne koppelen om de fiets te stimuleren via de fietsnietjes.”

    Haar oproep en voorstellen vonden gewillig gehoor bij oppositie en meerderheid.

    Structureel

    Toerismeschepen Alain Triest (Open VLD): “Vorig jaar hebben we daar al maatregelen genomen met een tijdelijk parkeerverbod. We bekijken dat samen met de politie als het terug nodig is.”

    Al is het vooral zoeken naar een structurele en permanente oplossing voor de parkeerdruk, zeker voor de bewoners van Bevingen. “De mogelijkheden om daar bijvoorbeeld extra parkeergelegenheid te maken zijn uiterst beperkt, gelet op de ruimtelijke ordening. De dienst toerisme zoekt wel naar oplossingen.”

    Wellicht zal de druk op het bos en de omgeving geleidelijk afnemen. De adepten van het hyacintenpaars zijn dikker gezaaid, dan deze van de meer bescheiden daslook. Inmiddels zijn de terrassen heropend en het zal nog rustiger worden zodra we terug naar het laguneblauwe zwemresort aan onze geliefde Costa Extraordinario of Pace Matuvu kunnen vliegen.

    Maar de faam van het Neigembos zal wel blijven en het bos is van iedereen. Zolang de wandelaars en hun koters op de paden blijven en Mirza of Bobby aangelijnd houden. Maar dat is een ander verhaal.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons