Bijna € 13.000 aan boetes tijdens controle zwaar vervoer

    18 mei 2019

    NINOVE – De lokale politie controleerde donderdag 16 mei het zwaar vervoer op de Expressweg. Bijna de helft van gecontroleerde vrachtwagens bleek niet in orde; bij zeven was de lading niet correct vastgemaakt.

    De verkeersactie gebeurde donderdagvoormiddag tussen 08.30 uur en 12 uur, in samenwerking met de politiezone Haaltert/Denderleeuw. De Vlaamse Belastingdienst, de FOD Mobiliteit, de RVA, de Vlaamse Wegeninspectie en TSW (Toezicht op Sociale Wetten) ondersteunden deze controleactie.

    Bij 23 van de 48 gecontroleerde voertuigen stelden de diensten inbreuken vast. Er gebeurden op basis daarvan ook een aantal onmiddellijke inningen.

    Voornaamste overtredingen Aantal Inningen
    Drugs en acohol in het verkeer 0  
    Tachograaf 2 € 165,00
    Ladingverzekering 7 € 4.166,00
    Vergunning 2 € 3.000,00
    Technische keuring 6  
    Verkeersbelasting   € 5.640,98

     

    Twee voertuigen zijn onderworpen aan een weging; een was overladen en kreeg een administratieve inning van € 400.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons