Blauwe zone aan kapel van Bevingen

    03 november 2021

    NEIGEM – De gemeenteraad besliste maandag 25 oktober om ter hoogte van de kapel van Bevingen 4 parkeerplaatsen als blauwe zone in te richten. Dat zou de parkeerdruk bij wandelhoogdagen moeten tegengaan.

    Ten tijde van de corona-wandelaars was het in de omgeving van de kapel bij wijlen op de koppen lopen. De overlast aan her en der geparkeerde voertuigen was navenant. Dat gold trouwens voor alle invalswegen en -paden naar het Neigembos.

    In mei 2021 had Anja Beeckman (Samen) het probleem van de parkeerdruk op Bevingen al aangekaart tijdens de gemeenteraad. Schepen van parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD) wou toen vooral zoeken naar een structurele en permanente oplossing voor de parkeerdruk, zeker voor de bewoners van Bevingen.

    Suggesties

    Een bewoner had als ervaringsdeskundige in die zin een aantal mogelijkheden gesuggereerd.

    • De wandelaars aanraden te parkeren aan de kerk van Neigem.
    • 2 extra parkeerplaatsen bijmaken aan de kapel.
    • Een parkeerverbod instellen aan het einde van de Potaardestraat en het begin van Bevingen tot aan de kapel, langs de beide kanten.

    Blauw

    De verkeerscommissie gaf op 12 mei 2021 een ander advies: het invoeren van een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur voor de parkeerplaatsen aan de kapel in Bevingen.

    De gemeenteraad aanvaardde maandag 25 oktober 2021 unaniem het voorstel voor 4 parkeerplaatsen als blauwe zone met een beperkte parkeerduur van 2 uur.

    De invoering van nieuwe regelgeving is één zaak, het toezicht en de controle op de naleving ervan is een andere.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons