Brakelsesteenweg opnieuw open voor alle verkeer vanaf 1 juni

    31 mei 2022

    OUTER – De grootschalige wegenwerken op de Brakelsesteenweg (N8) zijn afgelopen. Woensdagochtend 01 juni zal om 06 uur de gewestweg terug opengesteld worden voor alle verkeer.

    De werken zijn uitgevoerd in opdracht van het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer), naar aanleiding van de komst van het winkelpark Ninouter. Ze zijn gestart op 4 januari 2021 en zouden duren tot de zomer van 2022.

    Heraanleg

    Het afgelopen anderhalf jaar onderging de Brakelsesteenweg een gedaantewisseling tussen de kruispunten met de Aardeweg en de Tabakslaan.

    Er zijn vrij liggende en verhoogde fietspaden aangelegd, nieuwe voetpaden, een middenberm, keerlussen en veilige oversteekplaatsen.

    Alle nutsleidingen en rioleringen zijn volledig vernieuwd.

    Overlast

    Met het openstellen van de gewestweg komt ook een einde aan de wegomleggingen door de dorpskernen van Outer, Nederhasselt, Appelterre en Eichem.

    Deze hebben de afgelopen maanden veel overlast veroorzaakt voor de bewoners van deze omleidingswegen. Verschillende straten en voetpaden raakten bovendien beschadigd door het vele zwaar vervoer, dat de verbodsmaatregelen niet respecteerde.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons