Bredere fietssuggestiestroken voor Burchtstraat

    22 maart 2022

    NINOVE – Het stadsbestuur maakt van de asfalteringswerken gebruik om waar mogelijk de fietssuggestiestroken te verbreden. Dat gebeurde de voorgaande week in de Burchtstraat.

    Schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) legt de bedoeling uit van deze maatregel: “De eerste fietssuggestiestroken zijn aangelegd op een breedte van 90 cm. We verbreden deze tot 120 cm. Bij de herinrichting van de Dreefstraat kozen we al voor die breedte en dat gaf een heel goed resultaat.”

    De fietsers voelen zich volgens hem nog comfortabeler en de automobilisten rijden minder snel. Exacte cijfers uit nulmetingen of snelheidscontroles om die beweringen te staven, heeft de schepen niet.

    “Natuurlijk niet; als we de luxe en het geld en het personeel zouden hebben om ons daarmee bezig te houden… Maar spreek gerust zelf ter plekke fietsers aan. Zij zijn volgens mij wel heel tevreden. Ik ontving de afgelopen 24 uur al twee positieve reacties van burgers.”

    Investeringen

    De keuze voor bredere stroken hangt wel af van de concrete situatie.

    “In de Weggevoerdenstraat splitst de rijweg zich in voorsorteerstroken en is het niet mogelijk om breder te gaan. Maar we hopen voor het einde van het jaar ook de Oude Kaai te herasfalteren; daar is de bredere versie wel mogelijk. Samen met de Burchtstraat, de Weggevoerdenstraat en de Oude Kaai hebben we de belangrijkste drie invalswegen voor fietsers van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Dat is niet onbelangrijk, aangezien een rijweg in asfalt voornamelijk op de flanken afbrokkelt.”

    Nog voor het einde van het jaar investeert het bestuur ook elders in het centrum en de deelgemeenten in de vernieuwing van het wegdek.

    “We zijn volledig rond met het voorbereidende werk. Als we het praktisch rond krijgen met de aannemer, kunnen die bijkomende werken nog voor de zomer gebeuren.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons