Cambio-deelwagens: te weinig, te laat en te duur voor N-VA

    21 augustus 2023

    NINOVE – De 2 Cambio-deelwagens komen voor de N-VA Ninove rijkelijk laat. “Alhoewel in Oost-Vlaanderen 83 % van de steden en gemeenten al een systeem van deelwagens hebben uitgerold, bleef Ninove als middelgrote stad achter. De bevoegde schepen Vande Winkel (Samen) wou in 2020 niet instappen in het autodeelproject van Solva, een succesvol uitwisselingsproject uit onze eigen streek.”

    Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA Ninove) en Steven Vanden Berghe (voorzitter N-VA Ninove) waarschuwden toen al voor de ‘eigengereide’ aanpak van de schepen en het stadsbestuur.

    Ondoordacht

    “Ninove zou achterop hinken ten aanzien van de buurgemeenten; het uitwisselingsproject van Solva zou de lokale autodeelmarkt laten groeien in onze eigen streek. Onze kritiek werd weggelachen, want men dacht een snellere en goedkopere oplossing te vinden door zelf wagens aan te kopen en te verhuren aan de Ninovieters. Die eigen stadsdeelwagens waren totaal onrealistisch en een budgettair ondoordachte fata morgana.”

    Drie jaar later is Ninove dan ingestapt in Cambio, een bestaand systeem van deelwagens.

    Kosten

    “Niet alleen liggen de gebruiks- en de abonnementskosten van Cambio hoger dan bij Solva, er worden in heel Ninove slechts 2 deelwagens aangeboden. Daarnaast mist men de kans om de gemeentekas te spijzen door ook te delen in de opbrengst . In Denderleeuw is dat al het geval: daar rijden net zoals in Geraardsbergen 3 deelwagens rond van Solva, in Aalst al meer dan 20.”

    Sam De Duffeleer (N-VA bestuurslid): “Opnieuw worden de Ninoofse deelgemeenten vergeten bij de investeringen door het stadsbestuur. In Geraardsbergen en Aalst zijn ook deelwagens voorzien in de deelgemeenten en niet enkel in het centrum. Voor de N-VA Ninove zal aandacht voor voldoende investeringen in de deelgemeenten een prioritair programmapunt zijn voor de verkiezingen in 2024.”

    Jeroen Van Assche (N-VA bestuurslid) besluit: “Onze lokale economie is er volledig afgereden en miskend. Daarbovenop moet men bij Cambio hoge abonnementskosten betalen met een waarborg, die kan oplopen tot € 500. Bij het lokale deelwagensysteem van Solva zijn die kosten onbestaande.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons