Chauffeurs blijven wegcode negeren op omleidingswegen

    21 March 2022

    APPELTERRE-EICHEM – De verkeersdienst van de lokale politie van Ninove hield maandag 21 maart een gerichte actie op de omleidingswegen. Er zijn terug heel wat overtreders gevat en beboet.

    De controle gebeurde tussen 08.30 uur en 12.00 uur. Twee motorrijders zorgden ervoor, dat de overtreders gecontroleerd konden worden door drie inspecteurs. Zij voerden effectieve en doorgedreven controles uit.

    Vaststellingen

    Geen enkele vrachtwagen, die deze voormiddag door Appelterre-Eichem reed, kon ontkomen aan een controle.

    • Dertien vrachtwagenbestuurders kregen elk een bekeuring en een boete van € 186,06 voor het negeren van de tonnagebeperking. Alle vrachtwagens zijn ook specifiek gecontroleerd op de vervoersdocumenten, de lading(zekering), de tachograaf en andere zaken.
    • Twee automobilisten reden door de Kapittelstraat tegen de aangegeven richting in, vanaf de Tabakslaan richting Eichemstraat. Ook zij mogen een boete van € 183,06 verwachten.
    • Twee bestuurders negeerden het verkeersbord C3 (verboden toegang, uitgezonderd plaatselijk verkeer) aan het kruispunt van het (klein) Paardenveld met de Eichemstraat. Beide overtreders krijgen elke een boete van € 67,06.
    • Een bestelwagen met aanhangwagen onderging een grondige controle. De lading van de aanhangwagen was niet afgedekt, de kentekenplaat van de aanhangwagen (meer dan 750 kg) kwam niet overeen met deze van de bestelwagen. De overtreder mag rekenen op een boete van € 241,06.

    De politie waarschuwt potentiële overtreders: deze acties zullen in de toekomst nog plaatsvinden. De verkeersdienst houdt de inspanningen aan en blijft talrijke controles houden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons