Control cruiser: bedankt om relax te rijden

    08 oktober 2019

    NINOVE – De politiezone Ninove steunt ‘Control Cruiser’, een actie van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Het is een positieve manier om chauffeurs te benoemen, die zich aan de snelheidslimieten houden.

    In het dagelijkse verkeer maken sommige chauffeurs de straten onveilig door hun overdreven snelheid. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: ‘Control Cruiser’.

    De nieuwe positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien bleek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten, die het rustig aan doen, wil bedanken.

    Daarom is er nu de ‘Control Cruiser’: een positieve term om chauffeurs, die zich aan de snelheidslimiet houden, te benoemen. Iedereen krijgt de kans om die chauffeurs in hun straat te bedanken. Je kan op de verkeersdienst (Aalstersesteenweg 26A Ninove) een sticker ophalen (zolang de voorraad strekt) en op je venster kleven.

    De lokale politie Ninove zal in de maand oktober verder gericht controleren op snelheid. Hardrijders mogen zich aan een boete verwachten.

    Info: VSV-actie beloofd.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons