Controle zwaar vervoer: 9 voertuigen niet in orde met rijtaks

    27 januari 2021

    NINOVE – De lokale politie controleerde woensdag 27 januari het zwaar vervoer op de Koning Boudewijnlaan. Tegelijk inde de Vlaamse Belastingdienst € 7.677,29 aan achterstallige rijtaks.

    De controleactie gebeurde woensdagvoormiddag tussen 08 uur en 12 uur. De Vlaamse Belastingdienst (Vlabel), de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) en de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) namen er ook aan deel.

    Op een totaal van 17 gecontroleerde voertuigen zijn 4 processen-verbaal opgesteld.

    Vaststellingen

    • 2 processen-verbaal zijn opgesteld omdat de chauffeurs niet in het bezit waren van de noodzakelijke vervoersvergunning en geen laadbrief bij zich hadden.
    • 1 bestuurder van een personenauto reed in opdracht van zijn baas. Hij testte positief op het gebruik van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zijn voertuig verkeerde in een zodanig slechte staat, dat het verplicht is voorgeleid naar de technische keuring.
    • De RVA controleerde 15 voertuigen en stelde 1 inbreuk op de werkloosheidsuitkering vast. Voor 2 andere vaststellingen moet een onderzoek uitwijzen of ook zij een inbreuk zijn op de werkloosheidsuitkering.
    • De DVZ stelde geen overtredingen vast.
    • Vlabel scande elk voertuig, dat aan de controlepost voorbij kwam. 9 overtreders werden aan de kant gaan gezet. Zij moesten € 7.677,29 ophoesten voor achterstallen in verband met de rijtaks.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons