De Lijn schrapt ook in Ninove bushaltes

    30 april 2021

    NINOVE –  De Lijn wil volgend jaar 1.821 bushaltes opdoeken in Vlaanderen: zowat 1 op 5. Voor Ninove zouden dat 12 haltes zijn. “Een verkeerd signaal”, aldus schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen). “Als je het globale plaatje bekijkt, gaat het aanbod voor Ninove er wel op vooruit.”

    De schrapping past in het plan om de Lijn ‘performanter en vraaggestuurd’ te laten werken. Vooral weinig gebruikte bushaltes verdwijnen.

    Gevolgen

    Volgens de schepen vallen de plannen van De Lijn voor Ninove nogal mee.

    “In de eerste plaats is het natuurlijk een kwestie om de gevolgen voor de reizigers te beperken. Er komen enkele nieuwe haltes bij of sommige worden verplaatst. Bijvoorbeeld in de Krepelstraat schuift de halte logischerwijze meer op naar de bebouwde kern van Denderwindeke. Sommige haltes liggen echt wel heel dicht bij mekaar. In Meerbeke heb je op de Halsesteenweg een halte aan de kerk en een ter hoogte van drukkerij ABC, goed 250 meter uit elkaar.”

    Globaal

    Toch vindt hij een ingreep van een dergelijke omvang een verkeerd signaal. “Al moeten we ook het globaal plaatje bekijken. Zo hebben we bekomen, dat het aanbod in Ninove erop vooruit gaat. De frequentie van de verbindingen naar Denderleeuw verhoogt. Op die manier compenseren we het dalend aanbod van de NMBS tijdens het weekend. De verbinding tussen Geraardsbergen en Zandbergen is doorgetrokken naar Ninove. Ik blijf het er natuurlijk moeilijk mee hebben, maar globaal zetten we hier toch een stap vooruit.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons