De resultaten van de ‘Verkeersveilige Dag’

  01 maart 2021

  OOST-VLAANDEREN – De 25ste editie van de ‘Verkeersveilige Dag’ vond vrijdag 26 februari plaats. Gemiddeld reed 9,9 % van de gecontroleerde voertuigen te snel. In Ninove was dat 17 %.

  Op meer dan 130 plaatsen in de provincie voerden alle 27 lokale politiezones, de federale weg-, spoorweg- en scheepvaartpolitie de hele dag controles uit. Dat gebeurde op vraag van gouverneur Carina Van Cauter en de procureur-generaal.

  Die dag herdenkt de provincie de kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 in Nazareth. Daarbij raakten toen meer dan 200 voertuigen betrokken en vielen 10 doden en meer dan 100 gewonden.

  Het doel van de actie was de weggebruikers te sensibiliseren en overtreders aan te pakken om de kans op ongevallen te beperken.

  Overtredingen

  De resultaten van deze grootschalige actie zijn bekend. Gemiddeld reed 9,9 % van de gecontroleerde voertuigen te snel, terwijl het aantal gecontroleerde voertuigen nooit lager lag. Door de corona-maatregelen is er minder verkeer, maar chauffeurs hebben wel de neiging om sneller te rijden.

  Concreet gaat het om 4.456 automobilisten op een totaal van 45.196 gecontroleerde voertuigen.

  De lokale politie Ninove controleerde 1.464 voertuigen. 249 ervan reed te snel, goed voor 17 % overtredingen.
  Er zijn wel geen positieve resultaten genoteerd voor de alcohol- en drugscontrole.

  Info: resultaten Oost-Vlaanderen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons