Druk gebruikte Meerbekeweg kreeg nieuw wegdek

    12 september 2020

    NINOVE – De afgelopen twee weken is de Meerbekeweg totaal vernieuwd. Fietsers en voetgangers maken veelvuldig gebruik van deze verbinding tussen Ninove en Meerbeke.

    Aannemer Norré-Behaegel (Westende) voerde in opdracht van de stad werken uit aan het gedeelte van de Meerbekeweg tussen het Paul De Montplein en de Fabrieksstraat. Ook de omgeving aan de volkstuintjes is aangepakt.

    De weg had de afgelopen jaren zwaar te lijden gehad onder het vrachtverkeer, dat gebruik maakt van de voormalige Paraphane-site. Op die locatie zijn nu verschillende bedrijven gevestigd.

    De zwaar beschadigde asfalt- en betonverharding is volledig uitgebroken. Daarna is een nieuwe fundering aangelegd, zijn kantstroken in beton gegoten en kreeg het wegdek een asfaltlaag. Het wegdek is 4,4 m breed.

    Vanaf nu kunnen fietsers en voetgangers opnieuw veilig gebruik maken van die weg om tussen Ninove en Meerbeke te rijden of te wandelen.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons