E40 in nacht van 13 op 14 januari afgesloten

    10 januari 2024

    ERPE-MERE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tijdens het weekend werken uit op de brug van de Merestraat over de E40. De snelweg is van zaterdag 22 uur tot zondag 10 uur in de beide richtingen afgesloten tussen de op- en afrittencomplexen Erpe-Mere (18) en Aalst (19).

    Het AWV werkt sinds vorig jaar aan de vernieuwing van de spoorwegbrug in de E40 en de brug over de E40 (Merestraat). In december zijn 6 gewapende betonnen balken van ieder 44 m lang en 110 ton zwaar over de snelweg gehesen.

    Nu komen hierop betonnen platen om ze met elkaar te verbinden en de basis te vormen van het brugdek. Elke plaat is zo’n 1,5 meter breed en 3 meter lang. Daarnaast wordt ook al de randbekisting van de brug geplaatst om de komende maanden veilig verder te werken.

    Afgesloten

    Om die werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren moet het agentschap de snelweg in de beide richtingen afsluiten.

    • Op de E40 tussen Erpe-Mere (afrit 18) en Aalst (afrit 19) zal zaterdag 13 januari vanaf 22 uur tot zondag 14 januari om 10 uur geen verkeer mogelijk zijn.
    • Het verkeer zal tijdens de afsluiting in de beide richtingen de omleidingen volgen tussen Erpe-Mere en Aalst via de Oudenaardsesteenweg (N46), de Gentsesteenweg (N9) en de Siesegemlaan (R41).
    • De oprit van de E40 in Erpe-Mere richting Brussel en de opritten van de E40 in Aalst richting Gent zijn afgesloten.

    Dit is normaal gezien de laatste keer, dat de E40 volledig is afgesloten tijdens deze werken. Het einde van de werkzaamheden in Erpe-Mere is voorzien tegen de zomer van 2024.

    Info: AWV Erpe-Mere.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons