E40 tussen Aalst en Erpe-Mere 1 nacht afgesloten

    20 augustus 2022

    ERPE-MERE/AALST – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sluit in de nacht van 21 op 22 augustus de E40 tussen Aalst en Erpe-Mere volledig af in de beide richtingen.

    Voor de vernieuwing van de 2 bruggen op de E40 in Erpe-Mere moet de aannemer die nacht uitzonderlijk zwaar werfmaterieel aanvoeren via de autosnelweg. Dit gebeurt tussen 22 uur op zondag 21 augustus en 5 uur op maandag 22 augustus.

    Wegomlegging

    Hiervoor moet de snelweg volledig dicht in de beide richtingen voor alle verkeer.

    Er is een wegomlegging tussen Erpe-Mere en Aalst via de Oudenaardsesteenweg (N46), de Gentsesteenweg (N9), de Siesegemlaan (R41) en omgekeerd. Alle op- en afrittencomplexen blijven open.

    Renovatie

    Het AWV is sinds 4 juli gestart met de vervanging van de spoorwegbrug in E40 en de brug in de Merestraat over de E40 in Erpe-Mere.

    Naast deze 2 ‘kunstwerken’ komen dit jaar nog 2 bruggen over de E40 in Drongen en Nevele aan de beurt. De vervanging van nog eens 2 bruggen over de E40 in Drongen is in voorbereiding.

    De Vlaamse overheid investeert € 26 miljoen in deze renovatie, die in totaal ongeveer 1,5 jaar zal duren.

    Tijdens de werken wordt de snelweg tijdelijk omgelegd. Voor bepaalde activiteiten is het nodig deze op sommige tijdstippen volledig af te sluiten.

    Info: Wegenwerken Erpe-Mere.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons