Eén gecontroleerd voertuig was goed voor zes processen-verbaal

    19 juni 2022

    NINOVE – Vier inzittenden van een gecontroleerde wagen verbleven illegaal in België en waren vermoedelijk op weg naar een werf voor zwartwerk.

    De verkeersdienst van de lokale politie zou donderdagvoormiddag 16 juni langs de Tabakslaan een klassieke controle uitvoeren op het zwaar vervoer.

    Nog voor ze daaraan konden beginnen, hielden de agenten een voertuig aan op de Brakelsesteenweg, ter hoogte van het kruispunt met de Outerstraat. De chauffeur had daar een aantal verkeersovertredingen gemaakt en was aan de kant gezet voor een grondige controle.

    Illegaal

    De boorddocumenten waren niet in orde en de bestuurder kon ook geen rijbewijs voorleggen.

    Bovendien bleek snel, dat de vier inzittenden niet over de vereiste documenten beschikten om legaal in ons land te verblijven. Ze zegden onderweg te zijn naar een werf, waardoor er ook een vermoeden was van illegale tewerkstelling.

    De betrokkenen zijn overgebracht naar het commissariaat. De politie stelde daar voor elk van hen een dossier op ter attentie van de dienst vreemdelingenzaken. De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) kwam ter plaatse en stelde dossiers op met betrekking tot zwartwerk.

    De hele afwikkeling van deze zaak leverde zoveel administratief werk op, dat de diensten niet meer zijn gestart met de controleactie zwaar vervoer.

    De dienst vreemdelingenzaken heeft alsnog geen beslissing overgemaakt in verband met de betrokken personen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons