Een half uur gratis parkeren in de binnenstad

    06 mei 2020

    NINOVE – Van maandag 11 mei tot eind juni zal je met de parkeerschijf een half uur gratis kunnen parkeren, waar in de binnenstad momenteel betalend parkeren geldt. In feite zal de binnenstad dus tijdelijk één grote blauwe zone zijn.

    Schepen van parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD): “Dit is een van de maatregelen om onze lokale handelaars extra te ondersteunen. Het is wel niet de bedoeling om dit zonder tijdslimiet toe te passen. Anders zou je mensen aantrekken, die hier een hele dag voor een winkel parkeren om op familiebezoek te komen bijvoorbeeld. Dus geldt het gratis parkeren voor een half uur en leg je de parkeerschijf in de wagen. In de praktijk heb je minstens een half uur tijd om te winkelen.”

    Shop&Go

    Die maatregel is al afgetoetst bij de handelaars en enthousiast onthaald. “In feite breiden we de Shop&Go-zone uit voor alle plekken, waar betalend parkeren geldt. De bestaande blauwe zones buiten de kern blijven gelden en ook voor de bewonerskaarten verandert niets. De Mallaardparking blijft uiteraard eveneens gratis omdat je vandaar te voet naar de handelskern kunt wandelen.”

    Met parkeerbedrijf OPC volgt nog een overleg. “Maar het schepencollege besliste om die regeling vanaf maandag 11 mei te laten ingaan; ze zou lopen tot eind juni. We kondigen deze aan op grote infoborden aan alle toegangswegen tot de binnenstad. Op alle parkeerautomaten komt een gelijkaardige boodschap.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons