Een week asfaltwerken op Aalsterse Boudewijnlaan

    20 maart 2021

    AALST – De aannemer start in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dinsdag 23 maart de aanleg van een nieuwe asfaltlaag op het tweede en laatste deel van de Boudewijnlaan (R41). Die werken zijn klaar op vrijdagavond 26 maart, maar wel sterk afhankelijk van het weer.

    De aannemer werkt tussen de Korte Vooruitzichtstraat en het kruispunt met de Ledebaan. Het frezen en asfalteren neemt één week in beslag.

    Verkeer

    Van 23 maart tot en met 26 maart gelden de volgende verkeersregelingen.

    • De tunnel richting viaduct is afgesloten voor alle verkeer. Dat wordt omgeleid via de Gentsesteenweg (N9), rotonde Den Haring, de Parklaan (N9) en de ring (Albrechtlaan-R41).
    • Voor het verkeer vanaf de N9 en de N46 met bestemming Dendermonde, geldt vanaf het kruispunt Vijfhuizen een wegomlegging via de N442 en N416. Hou rekening met extra verkeershinder.
    • Voetgangers en fietsers kunnen steeds langs de werfzone passeren.
    • De verkeerssituatie op het viaduct wijzigt niet.

    Viaduct

    Aansluitend hierop krijgt ook het viaduct een nieuw wegdek in asfalt. Voor het verkeer zal dit geen extra hinder met zich meebrengen. Deze werken zijn voorzien in de week van 29 maart tot en met 2 april.

    Na deze asfaltwerken komen er nog veiligheidsstootbanden, nieuwe markeringen en openbare verlichting. Er zijn op het viaduct nog 12 brugdekvoegen voorzien. Het plaatsen ervan en de markeringen zijn zeer weersgevoelig (vochtigheid en temperatuur).

    De nieuwe afrit richting Eendrachtstraat zal pas open zijn na de aanleg van de rotonde in de Eendrachtstraat.

    De laatste aanpassingen van de rotonde ‘Neuzeken’ volgen als laatste stap. Het einde van alle werken is voorzien half juni 2021.

    Info: wegenwerken Aalst.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons