Eerste succesvolle levering LNG bij Remitrans

    16 februari 2019

    NINOVE – Transportbedrijf Remitrans maakt werk van de vergroening van het vrachtwagenpark. Vrijdag 15 februari gebeurde een eerste levering van de milieuvriendelijke brandstof LNG.

    LNG staat voor ‘Liquefied Natural Gas’ ofwel vloeibaar aardgas. Door aardgas te koelen tot -162°C, wordt het vloeibaar en is het volume van het gas 600 maal kleiner. Vrachtwagens krijgen daardoor een zeer grote actieradius. Bovendien voldoen ze dan ook ruimschoots aan de strenge Euro 6-norm.

    Het Ninoofs transportbedrijf Remitrans investeerde de afgelopen jaren in de vergroening van het eigen vrachtwagenpark. Frank Coppens: “We hebben zelf 9 trekkers aangekocht, die op LNG rijden. We beschikken nu ook over een eigen LNG-tankstation. Vandaag vond de eerste levering plaats van LNG. We doen veel internationaal transport, voortaan moeten onze vrachtwagens niet meer omrijden om een LNG-tankstation te vinden.”

    In België zijn nog maar een zevental tankstations uitgerust met een LNG-pomp. “Daarom stellen wij onze installatie ook beschikbaar voor derden. Op die manier helpen wij mee aan de uitbreiding van het LNG-net.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons