Extra trajectcontroles in de regio

    08 mei 2023

    REGIO – Minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) plant 20 bijkomende trajectcontroles op de Vlaamse gewestwegen, ook op de Halsesteenweg in Meerbeke/Neigem en de Guilleminlaan in Geraardsbergen.

    Bij trajectcontroles meten zogeheten slimme camera’s de snelheid van een voertuig tussen twee punten. De nieuwe locaties zijn gekozen op basis van ongevallencijfers en de gegevens over de gereden snelheid via navigatiesystemen.

    Te snel

    De overgrote meerderheid van de nieuwe trajectcontroles komt in Oost- en West-Vlaanderen, op plaatsen waar vaak te snel wordt gereden.

    De 20 nieuwe trajecten zijn gepland in Bocholt-Peer, Genk-Zutendaal, Lommel, Diest-Beringen, Herselt-Scherpenheuvel, Zele, Lochristi-Destelbergen-Laarne, Aalter, Ninove, Evergem, Geraardsbergen, Oosterzele, Brakel, Kruisem-Waregem, Meulebeke-Tielt, Diksmuide, Ichtegem, Zedelgem, Jabbeke en Oostkamp.

    Met de bijkomende trajectcontroles wil de minister de pakkans bij overdreven snelheid vergroten.

    Trajecten

    De lokale besturen krijgen nog inspraak bij de effectieve uitrol van deze extra trajectcontroles.

    Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) staat in voor de installatie en het technisch klaarmaken van de systemen. De federale politie beslist over de uiteindelijke activering ervan.

    In totaal zijn er nu al 539 gecontroleerde trajecten langs de Vlaamse snel- en gewestwegen. Lokale besturen en politiezones kunnen ook zelf een aanvraag doen voor de plaatsing van trajectcontroles.

    Info: overzicht trajectcontroles.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons