Fietsbarometer verzamelt fietsgegevens

  18 juni 2024

  OOST-VLAANDEREN – De vijf Vlaamse provincies lanceren de Fietsbarometer om alle bestaande en toekomstige initiatieven via een centrale plaats publiek te maken.

  De Fietsbarometer verzamelt alle grote fietsdataprojecten: interprovinciale, en provinciale, Vlaamse en Europese. De gebruiksvriendelijke website is opgebouwd rond vier thema’s: fietsinfrastructuur, fietstellingen, fietsveiligheid en gebruikersonderzoek. Per thema vind je een overzicht van alle projecten en kan je meteen doorklikken naar de website van het project.

  Fietsflow

  Op het nieuwe dashboard Fietsflow vind je alle permanente fietstelpunten op één kaart. Momenteel zijn dat de tellers van de provincies, het Agentschap Wegen en Verkeer en andere overheidsinstanties. In de toekomst wordt deze lijst verder uitgebreid. Een permanent fietstelpunt voor Ninove of de deelgemeenten zal je hier nog niet aantreffen, wel in de Bettestraat in Gooik en het jaagpad langs de Dender in Schendelbeke.

  Door fietsgegevens te verzamelen en te delen, krijgen alle overheden en burgers meer inzicht in onder meer de fietsinfrastructuur, het fietsgebruik en de verkeersveiligheid.

  Info: FietsbarometerFietsflow.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons