Financieschepen Coppens (Samen) moet huiswerk overdoen

    27 januari 2023

    NINOVE – De goedkeuring van de concessieovereenkomst met Optimal Parking Control (OPC) is op de gemeenteraad van maandag 23 januari uitgesteld. Er stonden teveel materiële fouten in het ontwerp.

    Dany Goessens (Forza Ninove) had met zijn geduchte nauwgezetheid de ontwerptekst voor de overeenkomst met OPC uitgevlooid. Die firma staat de komende 5 jaar (terug) in voor de handhaving van het parkeerbeleid.

    Parkeermeters

    “U heeft het over de gemeenteraad van 17 oktober 2022”, begon hij bedachtzaam zijn analyse. “Die dag is er geen gemeenteraad geweest, wel een schepencollege. In artikel 4 staat een vaste vergoeding van € 300.000, die de stad zou krijgen. Het schepencollege (CBS) heeft op 17 oktober beslist om zelf parkeermeters aan te kopen voor een bedrag van € 420.000. In de notulen van dat CBS staat, dat de annuïteiten van € 51.800 vervallen en dat de jaarlijkse vergoeding voor de stad met dit bedrag zal worden verhoogd. Eigenlijk zou dat moeten € 351.800 zijn in plaats van € 300.000. Wij lopen dus € 259.000 mis.”

    De stad kan op het einde van het contract die automaten aan boekwaarde terugkopen.

    “Dat staat in die concessie op twee, misschien zelfs drie plaatsen vermeld. Maar wij hebben die zelf al betaald. Tenslotte lees ik op de laatste bladzijde, dat de concessie van rechtswege verloopt na 9 jaar. Nee, deze is afgesloten voor 5 jaar.”

    Zijn conclusie: “Bekijk dat alles eens serieus en trek dit ontwerp terug, want ik zie het echt niet zitten, dat wij onze eigen parkeermeters zouden terugkopen, als we er eerst € 420.000 aan hebben uitgegeven.”

    Fouten

    “Uw opmerkingen zijn terecht”, grinnikte schepen voor financiën Katie Coppens. “Ik was toch al van plan om dat punt terug te trekken. Maar ik wou eerst uw vragen horen omdat er op de commissie daarover geen enkele vraag was gekomen. Er zat ook geen gunningsverslag bij de stukken. We zullen het volgende maand terug op de agenda brengen.”

    Lichtjes gênant als dergelijke materiële fouten in een miljoenenovereenkomst staan en bij niemand de alarmbellen afgingen. Behalve bij Dany Goessens natuurlijk.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons