Flitspaal Elisabethlaan houdt drie rijstroken in de gaten

    30 augustus 2021

    NINOVE – De flitspaal staat net voor de aansluiting met de Oude Eichembaan en scant het verkeer over de drie rijstroken richting Ninove. De toegelaten snelheid is er 50 km/uur.

    Deze installatie was al in 2012 aangekondigd tijdens de hoorzittingen over de heraanleg van het kruispunt Den Dollar.

    De flitspaal moet zorgen voor veiliger verkeer op dat stuk van de N8: aan de zogenoemde ovonde ter hoogte van de Oude Eichembaan tussen Q8 en Den Dollar.

    Bebouwde kom

    In die zone gebeuren veel zijdelingse bewegingen (veranderen van rijstrook) en is de verkeersstroom van en naar de verschillende handelszaken groot. De ideale omstandigheden dus voor ongevallen.

    Deze locatie ligt binnen de bebouwde kom, waar maximaal 50 km/uur is toegelaten. Een constante controle is noodzakelijk om die snelheid te handhaven. De flitspaal scant daarom de 3 rijstroken richting Ninove.

    Boetes

    Als je een verkeersboete oploopt, komt daar vanaf 23 augustus 2021 een toeslag bovenop voor de administratieve en operationele verwerkingskosten van het Crossborder-platform. Bij een onmiddellijke inning is er € 8,84 bij; een veroordeling door een rechtbank kost al gauw € 25,32 meer.

    Op 1 januari 2022 gebeurt een eerste indexering van de bedragen, op basis van de consumptieprijsindex van november 2021.

    Die administratieve toeslag geldt ook voor de onmiddellijke betaling ter plaatse, cash of via een mobiele betaalterminal.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons